15 שניות. זה כל מה שנדרש עבור Voice Engine, הכלי החדש שפיתחה OpenAI כדי להמיר את הקול שלכם (או של מי שתעלו) לכדי העתק מדויק של הקול שלכם. הכלי החדש, שטרם זמין לציבור הרחב (ואולי טוב שכך, נגיע לזה עוד רגע), אבל אם נסתמך על כל מה שקורה בענף ה-GenAI בשנה האחרונה, קל להבין שגם כלים מתקדמים מהסוג ה זה יהפכו לגנריים ונחלת הכלל ממש בקרוב.

כמתבקש, OpenAI מתייחסת לסכנות ולרגישות האדירה שטכנולוגיה כזו מביאה איתה, ולא בורחת מהאחריות שלה עצמה בעצם ההנגשה שלה לעולם. אבל, לי באופן אישי ההסברים בעמוד המוצר של החברה מרגישים כמו טקסט טל״ח מתייפייף ולא יותר, כי בסופו של דבר אין רגולציה אמיתית סביב זה (לא תוכלו לזהות אותה כנקודה קטנה במראה האחורית), וההמלצה להשתמש בכלים שעושים אותנטיקציה לקול, נו- באמת….
אבל, אם נטמון את הראש בחו״ל ונסתכל על הצדדים החיוביים שיש לטכנולוגיה להציע (יש דוגמאות של אודיו באתר, אתם חייבים להאזין לזה): בעיקר בתחום החינוך: אפשר יהיה להשתמש בקול המשוכפל ולחבר אותו ל-ChatGPT ולהציע מידע חינוכי בכל נושא שבעולם, או ליוצרי תוכן לשכפל את התוכן שלהם לשלל שפות ולהפיץ אותו ברחבי העולם, בקולם המקורי, אך בשפה שהם אפילו לא יודעים לדבר. יישום מרגש נוסף: אנשים שלא עלינו נמצאים בתהליך איבוד של יכולת הדיבור, יכולים לייצר העתק לקול שלהם ולהיעזר בהקלדות כדי בכל זאת לתקשר בקולם עם הסביבה. כמובן שזו רק טיפה בים, אבל – הים כמו הים כולל בתוכו סכנות מתחת למים…
למיטיבי לכת: החשש שהכלי החדש של OpenAI מייצר (בדומה לכל תחום ה-AI), מקבל חיזוק מחקרי במדד האמון השנתי של חברת ״אדלמן״ (The 2024 Edelman Trust Barometer) מחזק עד כמה האמון של הציבור בחברות הטכנולוגיה כחברות מובילות שוק ותרבות נחלש בשנים האחרונות, בגלל AI וההשפעות הפחות חיוביות שהוא מביא איתו. מסתבר שאנשים פחות חוששים שהטכנולגיה תייתר את התפקיד שלהם, והרבה יותר משימוש לא אתי, מקצועי ולא ערכי בטכנולוגיה.
לדו"ח המלא (מומלץ), ולמי שרוצה את ה-היילייטס, מצ"ב:
