קטגוריות
DATA אסטרטגיה דיגיטל מודלים עסקיים עתיד

השאלה היא לא האם זה ישנה הכל, אלא כיצד

חנות אפליקציות ותוספים מבוססי ChatGPT

קראתי (וצירפתי) מאמר מאוד מעניין של MIT שעוסק בשאלה שבכותרת. מצד אחד מודלים מתקדמים של AI (שכרגע מוביל אותו ChatGPT4) הופכים חכמים וחזקים יותר בכל יום שעובר, בעיקר בזכות יכולת הלמידה וניתוח כמויות בלתי נתפסות של דאטה, צפויים להשפיע על כל סוג תעשיה או תחום בחיינו, במובנים שקשה לנו להבין כיום.

מצד שני, עד איזו עומק הטכנולוגיה ובעיקר ההזדמנויות שהיא מביאה באמת תשפיע על החיים שלנו? באיזה אופן היא תשפר את חיינו? עד כמה היא באמת תסייע לחלשים? עד כמה היא תעודד פרודוקטיביות של כלכלות ותעשיות? מצד אחד סטארטאפים שהם בחוד החנית, ומצד שני של הסקאלה אזרחי העולם השלישי והאתגרים הקיומיים שלהם.

צירפתי אימג׳ שבא להמחיש את שפע האפשרויות. לא מדובר בחנות האפליקציות של אפל או אנדרואיד, זה אפילו לא קשור אליהם. מדובר בהתחלה של חנות האפליקציות של ChatGPT. אנחנו צפויים לראות אוקינוס של כלים, פלאג אינס, תוספים ואפליקציות, כולן ממנפות טכנולוגיות AI כדי לשפר כאב או צורך אחד ספציפי (קיים או כזה שעוד לא חשבנו עליו). לא מדובא על לחשוב מחוץ לקופסא, זו קופסא אחרת לחלוטין.

ועוד נקודה אחרונה למחשבה: כשחברות כמו מיקרוסופט או גוגל משלבות יכולות AI בתוך כלים קיימים כדי לחזק אותם (למשל: שילוב ChatGPT בתוך אקסל כדי לשפר אותו), האם לא מדובר על צורת מחשבה מצומצמת מידי? כזו שמאפיינת חשיבה מסורתית שנוהגת לשלב טכנולוגיות חדשות בתוך פעילות קיימת כדי לשפר אותה, במקום לדמיין משהו אחר לגמרי? הרי האם באמת צריך כלי כמו אקסל, משודרג ככל שיהיה בעולם שבו קיים כלי כמו ChatGPT…..?

למאמר של MIT

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *