קטגוריות
Design דיגיטל השראה חווית לקוח מודלים עסקיים

עיצוב כאסטרטגיה עסקית: הסיפור של פיגמה

אחד הראיונות שצפיתי בהפ בכנס Viva Technology היה עם דילן פילד המייסד והמנכל של Figma, שהפכה לכלי יצירה, עבודה וקולובורציה מרכזי כיום בתהליך האפיון ועיצוב של מוצרים דיגיטליים.

כמו משהו שכבר הפך לסוג של קלישאה בקרב מייסדי חברות הייטק, גם הוא נשר מהלימודים כי הבין שזה לא בשבילו, והוסיף מהבמה: ״פחות מתחבר לקונספט של לימודים והרחבת אופקים בתקופה מוגדרת, לי חשוב ללמוד על החיים…״. אהבתי.

פילד תיאר את השינויים שחלו בעולם המוצרים הדיגיטליים שהובילו אותו להקים את החברה: שנות האלפיים ייצרו פלטפורמות וכלים חדשים שייצרו דמוקרטיזציה ביכולת של כל אחת ואחד לייצר נוכחות און ליין, לייצר ולהפיץ תוכן, אחרי זה באו הסמארטפונים ואיתם חנויות האפליקציות שבהגדרה חייבו חשיבה והשקעה מאסיבית בעיצוב, אחרי זה התחזקות מחשוב הענן והיכולת לעבוד מהר יותר, בשיתוף ובזמן אמת, ודוגמה לורטיקל שצבר חלק משמעותי מכוחו בזכות ההשקעה בעיצוב ובחוויה- פינטק (מעבר לטכנולוגיה, עצם ההנגשה של עום מושגים פיננסיים בצורה נוחה, נגישה ובעיקר חדשנית ביחס לעולם המסורתי נשען מאוד על עיצוב).

הוא אומר שאם בשנת 2012 לערך בחברת IBM למשל היה מעצב אחד על כל 70 מהמדסים, כיום היחס השתנה לכ 1:7 והשינוי הזה אומר הכל….חברות קטנות כגדולות מבינות שאם לא ישקיעו בעיצוב, הם ישארו מאחור, בדיוק כפי שאי השקעה בטכנולוגיות חדשות לא משאירה חברה במקום מצעידה אחורה…

תוסיפו לזה את העובדה שהציפיות הצרכניות גוברות כל הזמן לגבי עיצוב וחוויה ולכן מי שלא משקיע תחום, ממש מכניס את עצמו לסיכון עסקי!

ואז חברות רבות התחילו לגייס מעצבים אבל לא ממש הבינו איך לייצר חיבור בינם לבין המהנדסים, איך מייצרים תרבות של קולבורציה ואיך מחברים בין השפות…

על בסיס הצורך הזה הוקמה פיגמה, ככלי לחיבור.
ככל שיש יותר קולבורציה בין העסקי, הטכנולוגי והעיצובי כך המוצרים גם טובים יותר. המפתחים הטובים ביותר הם אלו שהם גם מעצבים בנשמתם, כי הם מבינים את ערכי העיצוב…

פיגמה יושבת על התובנה שהמעצבים והקריאיטיב לא מסתגרים בחדר חשוך ואז ויוצאים עם פיצוח עיצובי, זורקים אותו לחלל ובזאת הסתיימה עבודתם, אלא עובדים כל הזמן ביחד עם שאר הצוות בדגש על הפיתוח, לכל אורך התהליך. תהליך האימוץ המרכזי של פיגמה היא מלמטה למעלה- הצוותים בשטח מאמצים את פיגמה ככלי שמייעל את העבודה וכך זה בא כדרישה מהם ופחות בדרך המסורתית שת שכנוע ה-cio לרכוש רישיון.

פיגמה השקיעה וממשיכה להשקיע בקבלת פידבק שוטף מהמשתמשים כדי לשפר את המוצר. הם מקיימים המון מפגשים פיזיים במשרדי החברה ברחבי העולם כדי לשלב את הלקוחות עצמם בשיחות ובתהליך שדרוג המוצר. זאת מעבר לשיטות הרגילות (שגם אותן מעט מאוד עושים)- ניתוח הטיקטים, התקלות שלקוחות פותחים.

הוא שואף שפיגמה תהפוך לכלי עבור כולם, אבל כרגע זה עדיין כלי מקצועי. הוא רוצה להפוך את פיגמה לכיפית ונגישה הרבה יותר, ותסייע למגוון רחב יותר של עסקים וארגונים להיעזר בכלי כדי לייצר מוצרים טובים יותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בכל שישי אני משתף במהלכים דיגיטליים חדשים ומעוררי השראה.

רוצה גם לקבל למייל?