אם גם ה-FEED שלכם התמלא ביומיים האחרונים בתמונות מאויירות שנראות כאילו נלקחו מהסדרה "הלב" (רק אני רואה קטעים מ"מארקו" בכל מקום??), אז יש לזה סיבה: חברת OpenAI השיקה יכולת חדשה לייצר תמונות ישירות מתוך הצ'אט שלה, במינימום פרומפטים ובמקסימום אפקט. התוצאות לא פחות ממדהימות, כשבעיקר מעניין לראות איך, כמו תמיד, היצירתיות האנושית לא יודעת גבולות. רק כמה דוגמאות שמצאתי (באמת שאין להן סוף):



וכמובן שיש אנשים שכבר מתנסים ביצירת מודעות פרסומת מהירות, למשל מה קורה כשמבקשים מהבוט לקחת תמונה אייקונית מהסדרה "ניתוק" (אפל TV) ולהפוך אותה בפקודה פשוטה לפרסומת של מקדונלדס?

לטעמי זה מתחבר בדיוק לשיחה על ההשפעות (חיוביות ושליליות, ויש משני הסוגים) על התהליך היצירתי וכמובן ההפקתי של תוכן שיווקי/פרסומי, ועל רמת העומק שאנחנו צפויים לראות בתחום.
משהו נוסף ומעניין שראיתי אתמול: חברת האופנה H&M הודיעה שהיא נכנסת לתחום ה-"Digital Twins", שמשמעותו שכפול ויצירת אוואטארים דיגיטליים של דוגמנויות ודוגמנים אנושיים, במטרה לשלב אותם בקמפיינים של החברה.
החבה תתחיל עם כ-30 כאלה, כשחשוב לדעת שהדוגמניות יחזיקו בזכויות היוצרים של ה-"תאומים" הדיגיטליים שלהן, לא H&M, כך שהן יוכלו אפילו לאפשר למותגים וחברות מתחברות להשתמש (בתשלום כמובן) בתאומים הדיגיטליים שלהן.

לואיז לונדקוויסט, מנהלת פיתוח עסקי ברשת H&M, אמרה שהמהלך החדש מבוסס הבינה המלאכותית "ישפיע על האופן שבו אנחנו מייצרים תוכן," אך הוסיפה: "אני לא יכולה לומר בדיוק באיזו דרך."
מבט לעתיד, והשלכות אפשריות נוספות:
H&M מקווה שהתאומים הדיגיטליים יעזרו להקל על העומס העצום של חומרי הקמפיינים שבהם דוגמנים צריכים להופיע, ובמקביל יסייעו לדוגמנים להרוויח כסף נוסף, כיוון שהם יוכלו לקחת חלק במספר עבודות בו-זמנית. אבל אם דוגמן או דוגמנית יכולים "להיות בכל מקום בו-זמנית", מותגים עלולים להעדיף להעסיק קבוצה קטנה של כישרונות מבוקשים מאוד, במקום להסתפק בדוגמנים פחות מבוקשים – מצב שישנה לחלוטין את מודל ההיצע והביקוש של התעשייה.
וכל זה, עוד לפני שמזכירים את הנזק שעלול להיגרם לתעשיית היופי וההפקה – כולל מאפרים, מעצבי שיער וצלמים – שהופכים את הדוגמנים והדוגמניות למה שהם במציאות.