הגל הבא של חדשנות בתחום ה-AI כבר כאן, וזהו עידן ה-AI הסוכני. למעשה, סמנכ"לית הכספים של OpenAI, שרה פרייר, כבר אמרה ש"סוכני" תהיה מילת המפתח של 2025. הקצב המהיר של התקדמות הטכנולוגיה הביא אותנו מצ'טבוטים פשוטים שתוכננו בעיקר לשיחות, מענה לשאלות או הנחיית משתמשים במשימות מסוימות, אל עוזרים וכלים מבוססי AI גנרטיבי. אלה לקחו את הרמה הזו צעד ענק קדימה עם עיבוד מתקדם של שפה טבעית, שמאפשר להם להגיב לקלטים מרובי מודלים, למגוון רחב של שאלות ולצרכים מורכבים יותר מצ'טבוט קונטקסטואלי.
וכעת עולה עידן הסוכן ה-AI – מערכת מתקדמת יותר, ולעיתים אוטונומית, שיכולה לקבל החלטות על סמך הקלט שהיא מקבלת ולהשתמש בכלים לביצוע משימות. סוכנים יכולים לקיים אינטראקציות עם מערכות רבות, לאסוף נתונים ממקורות מגוונים, לפעול בהיקף רחב, ולבצע פעולות ללא הנחייה רציפה מצד האדם. ההבדלים בין AI סוכני לבין צ'טבוטים או עוזרים נוסחו היטב בהגדרה של BCG:
"סוכני AI הם אינטליגנציה מלאכותית שמשתמשת בכלים כדי להשיג מטרות. סוכני AI מסוגלים לזכור בין משימות ומצבים משתנים; הם יכולים להשתמש במודל AI אחד או יותר לביצוע משימות; והם יכולים להחליט מתי לגשת למערכות פנימיות או חיצוניות בשמו של המשתמש. זה מאפשר לסוכני AI לקבל החלטות ולפעול באופן עצמאי עם פיקוח מינימלי מצד בני אדם."
כשגוגל השיקה את המודל החדש שלה, Gemini 2.0, סונדאר פיצ'אי תיאר את הדורות המתקדמים הללו של AI כ"מודלים שיכולים להבין יותר על העולם סביבכם, לחשוב כמה צעדים קדימה ולפעול בשמכם, בפיקוח שלכם". בשבוע שעבר OpenAI השיקה את פונקציית "משימות מתוזמנות" ב-ChatGPT, המאפשרת ביצוע אוטומטי של פעולות כמו שליחת תזכורות, יצירת דוחות או ביצוע ניתוחי נתונים חוזרים. הם טוענים שהפונקציות הללו ניתנות להתאמה אישית כדי לעמוד בלוחות זמנים או לשפר את היעילות באמצעות טיפול בפעילויות שגרתיות במרווחי זמן קבועים. ובזמן כתיבת שורות אלה, הם גם השיקו את "Operator", סוכן אוטונומי (כרגע רק בארה"ב), שמבטיח לאוטומט משימות כמו קניות, הזמנת טיסות ומסעדות באמצעות דפדפן ייעודי על המסך שלכם. אלה צעדים משמעותיים לעבר עולם של סוכני AI אמיתיים.
אז מה יקרה כשארגונים יוכלו להשתמש בסוכני AI מתקדמים כדי לבצע מספר רב של משימות ותהליכים? ההשלכות של AI סוכני צפויות להיות עצומות. לא רק על סוג העבודה שבני אדם מבצעים ואיך הם מבצעים אותה, אלא גם על עיצוב ארגוני, איך אסטרטגיות מיושמות, הכישורים שאנשים יזדקקו להם, המשאבים שעסקים יצטרכו, פרקטיקות ניהול ועוד.
לי ברייאנט כתב מחשבות מצוינות שמתארות ראייה מרחיבה על השינויים שזה עשוי להביא. הוא מציין שבניגוד לקצב השינוי המהיר בעולם העבודה, האופן שבו העבודה מאורגנת ונאספת ברוב העסקים נותר כמעט ללא שינוי, ובכל זאת:
"הגעתו הצפויה של AI ארגוני בקנה מידה גדול בשנת 2025 מציעה הזדמנות של פעם בדור להמציא מחדש ניהול ותיאום עבודה בדרכים שיכולות להפחית משמעותית את עלויות התפעול, תוך הפיכת ארגונים לזריזים, אדפטיביים ומאוטומטים יותר."
לי מדבר על כך שהניהול חייב לעבור משליטה ברמת המיקרו אל ממשל של אקוסיסטמים של סוכני AI – יצירת כללים ברורים לאוטונומיה, הבטחת אחריותיות של AI, ואפשרות לשיתוף פעולה חלק בין צוותים אנושיים ו-AI. מנהיגים חייבים ליצור תרבות של אמון שבה סוכנים פועלים ביעילות בתוך גבולות אתיים וארגוניים. הוא משתמש בביטוי "ארגונים מתוכנתים" לתיאור כיצד עסקים יתעצמו באמצעות סוכנים אוטונומיים, אך גם כיצד יש צורך בעיצוב מכוון מצד בני אדם כדי לעבור ממבנים היררכיים נוקשים למסגרות אדפטיביות המבוססות על רשת, שמעצימות את סוכני ה-AI לקבל החלטות.
העידן הזה של סוכנות AI צפוי להתפתח בשלבים. בשלבים המוקדמים, סוכני AI אנכיים יהפכו לדור הבא של Software-as-a-Service (SaaS), תוך אוטומציה של מגוון רחב יותר של משימות מנהלתיות, חוזרות ונשנות, ברחבי תפקודים עסקיים שונים. המוקד שלהם יהיה ככל הנראה על משימות ספציפיות (כגון שיווק דיגיטלי, שירות לקוחות או בקרת איכות) שבהן הם יכולים לספק פתרונות יעילים ואפקטיביים יותר, שיובילו לרווחי פרודוקטיביות משמעותיים.
בהמשך, סוכני AI יתפתחו במהירות מעבר לאוטומציה של משימות וליישום צר, ויהפכו למתאמים של תהליכי עבודה שלמים ואפילו של תרבות בתוך ארגונים מתוכנתים. נוכל להטיל על סוכן להשיג תוצאה מסוימת ולתת לו להחליט על הדרך האופטימלית להשגתה, במקום להכתיב לו מה עליו לעשות. הם יוכלו להקצות משאבים באופן דינמי, לייעל מבני צוותים, ואפילו לזהות נקודות עיוורות בתהליכים ארגוניים – מה שיאפשר לחברות לפעול ביעילות ובחזון חסרי תקדים.