
בעידן שבו מוצרים מבוססי בינה מלאכותית גנרטיבית (GenAI) מתפתחים בקצב מסחרר, המרדף אחר הבנת ההשפעות האמיתיות על הצרכנים הוא משימה שבהגדרה הופכת למאתגרת בכל יום.
בין השקת מוצרים חדשים, הכרזות על השקעות בחברות ושלל פיצ'רים מדהימים, עולה השאלה החשובה: אילו מהאפליקציות האלו באמת נמצאים בשימוש אצל הצרכנים? אילו קטגוריות מתחילות לתפוס תאוצה, ואילו אפליקציות הן אלו שאנשים חוזרים אליהן שוב ושוב?
בהרצאות שלי אני אוהב לשתף את הנתונים הבאים (לקוחים מחברת המחקר CB Insights), שגם בחנה מה מידת החזרתיות של משתמשים לאפליקציות פפולריות אחרי חודש. בחלק העליון של הטבלה, אפליקציות פופולריות שכולנו מכירים. בחלק התחתון, כלים ואפליקציות מבוססות GenAI, וקל לזהות שהחזרתיות אליהן אחרי חודש הרבה יותר נמוכה. המשמעות: יש אתגר עצום לצלוח את ההייפ הראשוני ולייצר ערך צרכני מתמשך… (זה תמיד נכון, אבל כנראה שבמיוחד בשלב הנוכחי של אפליקציות ה-AI).

בקיצור, על השאלה הסופר חשובה הזו עונה הדירוג (השלישי במספר) הבא: 100 אפליקציות הבינה המלאכותית המובילות (=כאלו שאשכרה משתמשים בהן!), של חברת ההשקעות אנדרסון הורוביץ, שגם מתקפת את הרשימה כל 6 חודשים:


צירפתי את הקישור לפריט המקורי, אלו התובנות המרכזיות שאני זיהיתי ממנו:
1. ברשימה האחרונה, 30% מהאפליקציות הן חדשות. נתון די מדהים כשחושבים על זה. אפשר להבין איך ההייפ והעניין באפליקציות כאלו מעודדות יותר ויותר שחקנים להיכנס לתחום במטרה לייצר כלים חדשים, מודלים עסקיים ואולי חברות חדשות ומבטיחות. מצד שני, מדובר באוקיי אדום ובהתאם – אתגר הערך, בטח מבחינת חזרתיות של משתמשים רק עולה והופך קשה יותר.
2. האפליקציות שמייצרות את רמת החזרתיות הגבוהה ביותר פועלו בתחום התוכן: 52% מהחברות ברשימת הכלים מתמקדות ביצירת תוכן או עריכתו, במגוון רחב של פורמטים – תמונה, וידאו, מוזיקה, דיבור ועוד. מתוך 12 החברות החדשות שנכנסו לרשימה, 58% נמצאות בתחום כלי היצירה.
ומה לגבי המובייל? עריכת תוכן לתמונות ווידאו היא השימוש הנפוץ ביותר. 22% מהחברות שנכנסו לרשימה עוסקות בעריכת תוכן, מה שהופך אותה לקטגוריית המוצרים השנייה בגודלה בדירוג המובייל — המשתמשים להוטים לערוך את התוכן שלהם ישירות בטלפונים.
3. בפעם השלישית ברציפות, ChatGPT מדורג כמוצר המוביל בדירוג למובייל ולאינטרנט, בפער גדול. אך התחרות על תואר העוזר הצרכני הטוב ביותר מתחממת.

Perplexity הגיעה למקום השלישי בדירוג האתרים — מנוע החיפוש המופעל על ידי AI מתמקד במתן תשובות תמציתיות, בזמן אמת ומדויקות לשאילתות, עם מקורות מצוטטים. לפי נתוני Similarweb, Perplexity עוקף במעט את ChatGPT בזמן הביקור (למעלה משבע דקות), מה שמרמז על מעורבות גבוהה של המשתמשים. Perplexity גם נכנס לראשונה לרשימת 50 האפליקציות המובילות למובייל.
Claude של Anthropic, שנחשב למתחרה ישיר ל-ChatGPT, הגיע למקום הרביעי בדירוג האתרים, עלייה מהמקום העשירי בדירוג הקודם. החברה השיקה לאחרונה את Artifacts, המתחרה ישירות עם GPTs של ChatGPT.
במובייל, עוזר ה-AI Luzia נכנס למקום ה-25 — החברה טוענת ל-45 מיליון משתמשים ברחבי העולם, בעיקר דוברי ספרדית. Luzia הושק בתחילה כצ'אטבוט מבוסס WhatsApp, אך בדצמבר 2023 יצא לראשונה כאפליקציה עצמאית למובייל.
4. חברת האם של טיקטוק, Bytedance, עושה צעד משמעותי בתחום מוצרי ה-AI מבוססי האינטרנט. שלוש מהאפליקציות שלה נכנסו לראשונה לרשימה שלנו: פלטפורמת האדטק Gauth (#44), בונה הבוטים Coze (#45), והעוזר הכללי Doubao (#47). Doubao גם נכנס לראשונה לרשימת המובייל, במקום ה-26.
5. במובייל ובאינטרנט ישנה קטגוריה חדשה ומעניינת: אסתטיקה ודייטינג. קטגוריה זו כוללת שלושה אפליקציות חדשות שנכנסו לרשימה: LooksMax AI (#43), Umax (#44), ו-RIZZ (#49), כולן דורגו ברשימת המובייל. LooksMax ו-Umax מקבלות תמונות של המשתמש, מדרגות אותן ונותנות "טיפים" לשיפור האטרקטיביות. Umax גם מייצרת תמונות של איך המשתמש ייראה בדירוג של 10 מתוך 10, בעוד LooksMax מנתחת את קול המשתמש כדי להעריך את האטרקטיביות שלו. על פי מסכי ההצטרפות של האפליקציות, ל-LooksMax יש יותר מ-2 מיליון משתמשים, ול-Umax יש מיליון משתמשים.

6. במקרים רבים, תנועת משתמשים ב-Discord משמשת כסמן מקדים לאפליקציות שיעלו בדירוגי האינטרנט והמובייל, במיוחד בתחום יצירת התוכן.

חלק מהמוצרים מושקים תחילה ב-Discord כדי לבדוק את המוצר ולבנות קהילה, אך לאחר מכן משיקים אתר ועוברים ברובם מ-Discord. מוצרים אלו "בוגרים" מהדירוגים המובילים ב-Discord (דוגמה בולטת לכך היא Suno, שהיה במקום ה-31 בתנועת משתמשים ב-Discord ברשימה הקודמת שלנו, אך לא הופיע ברשימת 100 השרתים המובילים של Discord הפעם).
לסיכום: ברור שדור חדש של מוצרים וחברות מבוססי בינה מלאכותית צומח במהירות ומעורר מעורבות עמוקה יותר מאי פעם בקרב המשתמשים. אנו מאמינים שבעשור הקרוב, בינה מלאכותית תהווה את הבסיס לחברות שיגדירו מחדש קטגוריות שלמות.