
תסמכו על וול סטריט כדי למצוא את ההשקעה החמה הבאה, ואחת מהן, מסבר, הוא תחום ה-Influencer Economy/creator economy, שהתבגר ומתפתח כל הזמן, בעיקר בזכות השילוב של יוצרי תוכן כשרוניים, יצירתיים ומקוריים, וכמובן פלטפורמות שמתפתחות גם הן (פיצ'רים חדשים בטיקטוק ובאינסטגרם שמרחיבים את אפשרויות שיווק התוכן והמסרים של היוצרות והיוצרים). חשוב להתעכב על זה, לא מדובר רק במשפיענים, אלא ביוצרי תוכן שהם בעצם יזמים לכל דבר, שמייצרים ומפתחים מוצרים משל עצמם ומשווקים את המוצרים דרך התוכן שהם עצמם מייצרים.
אז וול-סטריט לא מפספסת את האבולוציה הזו, ויותר ממאמינה שמדובר בתחום שכדאי להשקיע בו, עם חברות טכנולוגיה וסטארטאפים שימנפו את הפוטנציאל לרמות גבוהות יותר. אבל, לאור העובדה שאין מספיק יזמיות/יזמים וחברות כאלו, לפחות כרגע, הן מאמינות שדווקא רשתות ופלטפורמות הסושיאל ירימו את הכפפה וישיקו תכניות אקסלרטורים משלהן (creator programs) במטרה לעשות את מה שנעשה מול סטארטאפים, רק מול יוצרי ומשפיעני תוכן, לצד יוזמות טכנולוגיות.
רק כדי לסבר את האוזן, בנק ההשקעות גולדמן סאקס מעריך שה-creator economy הוא שוק שמגלגל כיום כ-250 מיליארד דולר, מספר צפוי להכפיל את עצמו עד שנת 2027. המספרים האלו נובעים מהיקף ההכנסות שמייצרים משפיענים ויוצרי תוכן מייצרים על בסיס המוצרים והמותגים הפרטיים שהם פיתחו. בכל מקרה, המקוריות, היצירתיות והאותנטיות עובדים, והם שווים המון המון כסף.
עבור ה-creator economy מדובר בהזדמנות מעולה לפתח ולקדם את התחום, ובין היתר לייצר מקורות הכנסה ורווח חדשים, ולא להסתמך רק על האלגוריתם של רשתות הסושיאל ותקציבי שיווק של מותגים. אבל, זה לא קורה בין לילה, וכאמור ככל שיהיו יותר יצרני תוכן עצמאיים שיוכיחו פוטנציאל והוכחה עסקית, כך פנקסי השיקים של וול-סטריט ייפתחו מהר יותר.