הידעתם שונוס ווליאמס, הטניסאית האגדית וזוכת תחרות הגראנד סלאם (שבעה פעמים!) ידועה באהבתה לתחום עיצוב הפנים?
כבר לפני 22 שנים מאז וויליאמס פתחה את חברת עיצוב הפנים שלה Vstarr וממש החודש היא לוקחת צעד קדימה עם ההשקה של Palazzo, אתר שמאפשר לגולשים שמעוניינים לעצב את הבית שלהם, לקבל המלצות אישיות, השראה, טיפים והכוונה מ- Vinci, בוט חכם מבוסס AI.
איך זה עובד?
ב-Palazzo אפשר לענות על שאלון אישי קצר במטרה ש-Vinci הבוט יכול להבין את ההעדפות, הצרכים והטעם האישי שלכם, ואז לקבל המלצות על סגננונות עיצוב אפשריים, או להעלות תמונות של החדר/ים וגם תמונות השראה שלקוחות ממקורות אחרים ויחד לקבל המלצות אישיות על עיצובים ושילובים מתאימים.
כרגע מדובר באתר אבל הכוונה היא לפתח גם אפליקציה ייעודית, כשהמודל העסקי מאפשר לגולשים מספר מוגבל של שאלות הכוונה, ומי שרוצה להעמיק ולקבל ליווי דיגיטלי מעמיק יותר יכול לרכוש קרדיטים במגוון מחירים משתנה.
עולם עיצוב הפנים חווה מהפיכה בזכות טכנולוגיות AI
לא בכדי, תחומי העיצוב השונים חשים את ההשפעה הגוברת של טכנולוגיות מבוססות AI על הפעילות שלהן, זה מתחיל בעיצוב גרפי עם שלל תוכנות שמאפשרות לייצר תמונות, ווידאו, מצגות ועוד מגוון עצום של תוצרים גרפיים במהירות על בסיס פרומפטים (שאילתות) פשוטות, דרך תחום ה-Product Design שם נוצרה יכולת להפיק מגוון עשיר של אבי טיפוס עיצוביים מבלי להשקיע משאבים יקרים בתוצרים הפיזיים. דוד קלר, מנכ"ל Manyone TLV מרחיב על התחום הזה בדיוק בווינר שלהם שגם שמחתי להנחות:
ועד תחום הארכיטקטורה ועיצוב הפנים שמאפשר למעצבות ולמעצבים לייצר הדמיות עיצוביות של חללים באיכות וברמת ריאליזם שכבר קשה להבדיל בין תוצר דיגיטלי לבין צילום אמיתי.
שיתפתי לא פעם על המהלך של Ikea בשילוב טכנולוגיית מציאות רבודה (AR) בתוך האפליקציה, שמאפשרת לבחור פריט מהקטלוג, עם המצלמה של הטלפון לכוון לאזור הספציפי בבית ואז להציג את הפריט הרצוי באופן דיגיטלי על גבי אותו אזור וכך לדעת האם הכורסא או הארונית תתאים לכם לעיצוב החדר.
תראו את הסרטון הזה שמדגים שימוש בכלי שמאפשרת להגדיר איזה חדר אתם רוצים לעצב, להגדיר את הסגנון, רמת התאורה, האוירה וכו', ואז לקבל בלחיצת כפתור את ההדמיה שלכם באיכות סופר גבוהה.
מה שעוד יפה זו האפשרות לבצע התאמות אינסופיות לתוצר כדי להתאים ולדייק אותו בדיוק לטעם של הלקווח. עכשיו תדמיינו את העבודה של מעצב/ת מול לקוחות, ואת מידת הגמישות והמהירות שאפשר להתאים את הצרכים שלהם לכדי תוצר ויזואלי שמתאים להם, ומשם לגזור תכניות בניה, הערכת חומרים כמויות וכמובן – עלויות.
לסיכום: אני מאמין שככל שיעבור הזמן נראה יותר ויותר כלים ופלטפורמות שכאלו נכנסים ומשתלבים בעולם עיצוב הפנים (ואף רחב יותר), ככל שהכלים יהיו פשוטים ונגישים יותר, כך גם נראה אימוץ נרחב יותר, כשכמובן יש הבדל בין סוגי המשתמשים: לקוחות ומשתמשי קצה כמו המערכת של ונוס ווילימאס בהשווואה לכלים שמיועדים לאנשי מקצוע.