מספר צ'טבוטים מבוססי AI, הממוקדים בתחום החינוך והאקדמיה, מקווים להפוך לכלים שימושיים עבור תלמידים וסטודנטים, שמחפשים שירות מלווה פרסונלי לצרכים שלהם.
ברגע שבוטים כאלו יזכו לאישור ולהכרה של מוסדות חינוך ואקדמיה, סטודנטים יוכלו ליהנות מטכנולוגיה שכוללת זיהוי תווי פנים וקול, במטרה לזהות מצוקה או להבין מידת ההבנה של החומר הנלמד, ולהתאים את הליווי בהתאם.
כמה דוגמאות:
אחת מהפלטפורמות המובילות בעולם ללימוד שפה, Duolingo, השיקה בוט חכם מבוסס AI שמאפשר דרך אפליקציה לא רק ללמוד את השפה הרצויה אלא גם להיעזר בטכנולוגיה כדי לייעל את תהליך הלימוד. ובעיקר התרגול. תחשבו כמה זה קל לאפשר לבוט לדבר עם מי שלומד בשפה החדשה, לזהות קושי ואז לחזור לאנגלית או לשפת המקור כדי לחזק בדיוק כשצריך.
ג'רום פזנטי, מי שהוביל את תחום ה-AI במטא הקים סטארטאפ שנקרא Sizzle AI, שבין היתר מאפשר ללמוד מתמטיקה, וחברת ethiqly.ai שהוקמה בשיתוף סמנכ"ל האסטרטגיה לשעבר של סנאפ, עוזרת לתלמידים לכתוב מאמרים בצורה חינוכית ואפקטיבית יותר בעזרת טכנולוגיית AI.
כמובן שהתחום הזה נמצא בשלביו הראשונים. אבל קל להבין שברגע שיקומו יותר שירותים חינוכיים ואקדמיים, בטח כאלו שיקבלו הכרה של הגופים הרשמיים, זה לא רק יכול לסייע לתלמידים, סטודנטים במוסדות השונים, אבל לסייע לאנושות מבחינת הנגשה של כלים חינוכיים למדינות ואזורים שבהם האמצעים מוגבלים יותר.