כבר שמעתי על מסגרות "חינוכיות" ואפילו מדינות שאסרו שימוש בטכנולוגיות AI (נו באמת). אתמול קראתי על איסור או יותר נכון הגבלה חדשה: חבר הנאמנים של טקס הגראמי, הפרס המשמעותי והיוקרתי ביותר בעולם המוסיקה, קבע שלא יוגשו יצירות מוסיקליות המבוססות AI. במילים אחרות: Humans Only.
מה שנשמע כמו החלטה חד משמעית וגורפת היא למעשה מלאה בחורים, לא ברור אם זה מכוון או שלא, שכן בהמשך ההחלטה נאמר שאם בכל זאת רוצים להגיש להתמודדות עבודות מבוססות AI, ישנם 3 קריטריונים שנדרש לעמוד בהם:
- כמות "משמעותית" של מעורבות אנושית (Wtf)
- נוכחות "משמעותית" של יצירות אנושיות בקטגוריה המוגשת
- איו בעלות או אחריות לאף אדם על מרכיב ה-AI בתוך היצירות
כאמור, אמירה למעשה לא אומרת כלום. מצד אחד כביכול הביעו דעה ברורה, ומצד שני רחוק מאיסור הרמטי כנגד הטכנולוגיה. והאמת? שכל הניסיון הזה להגביל הוא מגוכח בעיני שכן כלים טכנולוגיים אחרים שמשולבים עמוק בתהליך היצירה של מוסיקה תמיד היו ותמיד יהיו, AI הוא כמובן טכנולוגיה מתקדמת ופורצת דרך יותר, אבל היא מהווה (עוד) כלי בידיים של יוצרים.
מדובר בהחלטה שמבוססת לחלוטין על בורות טכנולוגית, ובעיקר פחד ממשהו לא מוכר. במקום להרים את הכפפה וליזום יצירת קטגוריה חדשה שתתמקד ביצירות מבוססות AI במלואן או בחלקן, הם החליטו להדחיק ופשוט לאסור. הרי ברור שההחלטה הזו לא תחזיק מעמד לעוד זמן רב.
מה יקרה כשבוט כלשהו יחליט להגיש מועמדות לתחרות עם יצירה שהיא 100% פרי יצירתו? כנראה שזו הדילמה שהוועדה מנסה להדחיק ולהימנע מלדון בה כרגע.
אבל טקס הגרמי הוא רק דוגמה וסנונית ראשונה. הרבה ענפים ותחומים צפויים להשתנות בגלל שלבני האדם יהיו כלים חדשים וסופר מתקדמים שיאפשרו להם לעשות דברים אחרת ואפילו ליצור בצורות חדשות לחלוטין, צורות שעוד יערערו את הסטאטוס קוו בתחומים רבים.
למקור >