קראתי כמה כתבות במהלך הסופ"ש, וכשהתעוררתי הבוקר חלק מהאמירות התחברו לי במחשבה:
1) זוכרות וזוכרים איך ממש לפני לא הרבה זמן כולנו דיברנו על עוזרות קוליות? וכמה שהן ישנו את הכל? איך מותגים יוכלו להיעזר בהן כדי לייצר חוויות לקוח טובה ופרסונלית יותר ואיך כל מותג שירצה להישאר רלוונטי יהיה חייב לייצר את ה-"אודיוביליות" (= זהות האודיו שלו, ממש כמו פרסונה שיווקית) שלו. אז המספרים מראים שחלה ירידה מסוימת בצריכה של עוזרות קוליות (לא חדה אבל ירידה).
- המנויים הוותיקים של הברודקאסט הזה כבר מכירים ומכירות את פינת ה-"פיצ'ר המומצא במוצר דיגיטלי אמיתי", כיצד פיצ'רים שאינם קיימים (עדיין), משתלבים בתוך אפליקציות ושירותים דיגיטליים אמיתיים. אז צירפתי לויז'ואל הבוקר אחד כזה, שמתחבר ישירות לכותרת: "השלם את המשימה בעזרת AI". לפי איך שהדברים מתקדמים, סביר שנראה יותר ויותר הצעות שכאלו במציאות….
- מערכת החינוך: חשבתם לעומק עד כמה מערכת החינוך כיום ממש לא מתאימה את הילדים שלנו לחיים כפי שהם מתעצבים סביבנו כל הזמן? לא רק שיטות הלימוד, אלא גם יכולות וכישורים שקריטים כיום בכל מקום עבודה (פרזנטיות, כתיבת קוד, יצירתיות, סטוריטלינג, יזמות וזו רק הרשימה הבסיסית).
איך 3 הנקודות מתחברות?
אשתמש שוב בויז'ואל ככלי עזר: טכנולוגיות וכלים מבוססי AI עומדים לשנות את הכל. מה שמוצג בסרט המשובח "היא" יהפוך במציאות הקרובה לעובדה בשטח, עוזרת/חברה וירטואלית עם בינה מתקדמת שתוכל באמת להשלים עבורנו משימות, לקצר תהליכים ובעיקר לשפר את חיינו בשלל תחומים שקשה אפילו להבין כרגע.
פה זה מתחבר לנקודה ה-2. אני מאמין שעצם השאלה "האם תרצה להיעזר ב-AI?" תהפוך ללא רלוונטית, זה יהיה הדיפולט, הטכנולוגיה תפעל ברקע ולא נצטרך בכלל לחשוב האם התשובה היא כן או לא (הדיפולט יהיה כן). העוזרות הקוליות שאנחנו מכירים כיום (סירי, אלקסה וכו') יקבלו בוסט של כוח (מבוסס CHATGPT) חסר תקדים, שיקפיץ אותן קדימה בעשרות מונים.
ולגבי הנקודה השלישית: לפני כמה חודשים קראתי שמסגרות חינוך בארה"ב ובמדינות נוספות אסרו על שימוש ב-ChatGPT בתוך בתי הספר. מה שבעיני נשמע הזוי ואפילו מביך…הרי ברור לכולנו שהטכנולוגיה לא רק תוכל אלא תהיה חייבת להפוך לחלק אינטגרלי במסגרת מערכת, שיטות ונוהלי הלימוד.
לנסות ולברוח מזה זה כמו לאסור שימוש במחשבים או בחשמל בכיתות. להיפך, ככל שמערכות החינוך יקדימו וישלבו טכנולוגיות שכאלו, ככל שהם יתנסו באפשרויות, כך הילדים שלנו יהנו מערכים מוספים וכמובן יבנו "שרירים" שיעזרו להם בעתיד.