טכנולוגיה לבישה היא מושג שרוב האנשים מכירים, לרוב בהקשר הספורטיבי, אם זה שעונים חכמים, צמידים ואפילו טבעות שמודדים את הפרמטרים הפיזיים שלנו לאורך היום והלילה, במטרה לנתח ולהציג לנו נתונים שיכולים לשפר את בריאותנו הפיזית.
אבל, מה לגבי הצד הנפשי? ואני לא מדבר על אבחנות קליניות, אלא מתח ״רגיל״ שכולנו נתקלים בו ברמה כזו או אחרת.
לפני מספר שנים אמזון השיקה צמיד חכם שנקרא ״האלו״, מדובר בצמיד ללא מסך, שכלל חיישן חכם שמדד את הפרמטרים הפיזיים (דופק, טמפרטורה, צעדים ועוד) אבל הוא כלל פיצ'ר די מתקדם לזמנו: הוא כלל מיקרופון שיודע לנתח את הקול של המשתמש!
היה צריך בעת ההפעלה הראשונית לייצר ״פרופיל קולי״, שכלל הקראה של טקסט מוכן מראש, וצמיד ה״האלו״ למד לזהות את הקול של המשתמש ולהפרידו מקולות רקע במהלך היום. אבל זה לא נועד להקלטה או מעקב, אלא ליכולת ניתוח הקול במטרה לזהות סימנים של לחץ, חרדה, עצבנות, עצבות ועוד.
המוצר בסופו של דבר לא ממש הצליח, מסיבות מגוונות, אבל- הוא לא היחידי שפועל בתחום הזה: חברה נוספת היא FEEL, שגם היא מציעה צמיד חכם עם חיישני קול (בנוסף לביומטרי), הצמיד שלהם מתממשק לאפליקציה ולמעשה ממותג כ-emotion tracker ואמור לזהות מספר מצבים נפשיים של העונד.ת: שמחה, שלווה, עצבות, מתח וחדרה.
מוצר נוסף הוא Sond, שניגש לשוק הזה מזוית אחרת לגמרי: סונד מייצרים טכנולוגיה כשירות (As a service) כך שחברות אחרות שפועלות בתחום הבריאות (הפיזית והנפשית) יכולים לשלב את הטכנולוגיה בתוך המוצרים שלהם, וכך להציע ללקוחות הקצה שלהם שירותי מדידה אמוציונאלית.
אגב, המוצר של סונד לא מיועד רק לצמידים וטכנולוגיה לבישה, אלא מתאימה גם למדידת שביעות רצון של לקוחות (למשל בעת שיחות למוקדי השירות), במטרה לשפר את נוהלי השיחות ובעיקר את רמת השירות.
לסיכום: ככל שטכנולוגיות מהסוג הזה יתפתחו ויהפכו משוכללים ונגישים יותר, בשילוב כל מה שקורה בימים אלו בתחום ה-AI, לא ירחק היום מעוזרות ועוזרים דיגיטליים שגם יוכלו לדבר אלינו בשפתנו ואפילו ילבשו אוואטר לבחירתנו, ממש בדומה לדמות הוירטואלית שגילמה סקרלט ג'והנסן בסרט המופלא ״Her". היא תזהה בזמן אמת את המצב הנפשי שלנו ותוכל לדבר איתנו כדי לשפר את איכות חיינו.