השבוע השתתפתי בשיחה לגבי שיווק תוכן. הדהימה אותי העובדה שב-2022 עדיין ישנם אנשים שנשענים על תפיסות ישנות לגבי סטורי טלינג, תוך התעלמות מהעובדות בשטח. שימו לב לנתון שצירפתי: גולשים מבלים בממוצע כ-26 שעות בחודש בטיק טוק, ז"א יום שלם מהחודש מוקדש לפלטפורמה.
הנתון הזה ממקם את טיק טוק במקום גבוה יותר מיו-טיוב (23.7 שעות חודשיות בממוצע), ופי 3 (!) מהזמן הממוצע באינסטגרם. ללא ספק, טיק טוק פיצחה את הנוסחה של שיווק תוכן או יותר נכון: את הפורמט שבו גולשים רוצים לצרוך תוכן כיום.
חשוב להוסיף בהקשר הזה: נכון שאולי רוב הקהל שצורך טיק טוק הוא יחסית צעיר יותר, בתחומים מסוימים אתגר האמת התוכן לפורמט מאתגר יותר, אבל לטעמי כל אלו הם רק תירוצים…המספרים מעידים על מה שקורה בשטח, ועבור כל מי שעוסק בשיווק – זוהי עובדה שלא כדאי להתעלם ממנה.
כחיזוק וחידוד, אני רוצה לצטט קולגה (יובל גבאי המוכשר) שאמר את הדברים הבאים:
"יוטיוב היא פלטפורמה שאיבדה את הדרך, במיוחד בארץ. מפרסמים רבים פוחדים מטיקטוק בגלל שזה דורש מהם לעשות משהו חדש, ליצור תוכן ייעודי שנראה קצת יותר אותנטי ואמיתי (הרבה יותר פשוט לעשות נגזרת ולשים אותה לפני סרטון ביוטיוב).
התפיסה לפיה רוב הקהל בטיקטוק הוא צעיר מאוד היא כבר שגויה, אנחנו כן רואים קהל בוגר יותר שם (בוגר, לא מבוגר אבל לגמרי גילאי ה-30 כבר שם) פשוט תפיסות קודמות של מנהלי שיווק, ״בומרים״ שטיקטוק זה רק ריקודים (כבר ממש לא ככה) ושיש שם רק ילדים (יוצרי התוכן הם ללא ספק יותר צעירים אבל צרכני התוכן לא) מונעות פריצה של הלקוח בארץ…."