אני מאזין לאחרונה לאודיו-בוק מרתק שנקרא "Emotion By Design", אותו כתב (וגם מקריין) גרג הופמן, שפרש לאחרונה לאחר 27 שנים מתפקיד סופר מאתגר ומעניין של הובלת על מערך ניהול המותג הבינלאומי של נייק.
הופמן משתף בסיפור האישי שלו מתפקיד המתמחה לתקופת הקיץ, שם הכיר לראשונה את עולם הספורט דרך הזוית של עיצוב ושפת מותג, ועד הובלת צוותים בינלאומיים באחד מהמותגים המוכרים, הפופולאריים וגם המתקדמים ביותר בעולם, למעשה – מותג על.

אז הרכבתי לכן.ם "ארוחת טעימות" שמורכבת מ-3 מנות מתוך הספר, המסגרת הכללית של ה"ארוחה" היא: הובלת צוותי חדשנות בארגונים, תובנות אישיות שהוא למד בקריירה:
1. אמצו את החולמים: אלו שהראש שלהם נמצא קצת בעננים, הם חושבים בגדול, מתארים מצבים שלראשונה נתפסים כלא רלוונטיים, בלתי אפשריים או לא ברורים. אלו גם האנשים שלרוב קצת משגעים את כולם…בגדול הטעם הטוב כמובן.
החולמים הם אלו שכל הזמן שואלים: "למה?" ו-"מה אם?". ברוב הארגונים ובטח בתאגידים הגדולים, יש תופעה של סטנדרטיזציה מחשבתית, והעדפה של החשיבה האנליטית, בעוד שהחולמים הם – אמנים במהותם..לא תמיד קל לעבוד איתם אבל הם אלו שלרוב, ידחפו את הארגון דרך רעיונות חדשניים.
2. אמצו את הקול השקט: אתם מכירים אותם: אלו שכמעט ולא שומעים אותם…הופמן מדבר על החשיבות של לתת להם במה להביע את עצמם. בעולם עמוס רעשים מכל כיוון, השקטים נוטים להיבלע ברקע, אבל זה לא אומר שאין הם דברים חשובים ומעניינים להגיד, הם פשוט נבלעים ברעשי הרקע, שהם פשוט רעשנים יותר, לא בהכרח טובים יותר…
השקטים, במקום שירצו שישמעו אותם כל הזמן, לרוב מעדיפים להסתכל על התמונה הגדולה במטרה לדמיין מציאות וגם עתיד טובים יותר. אלברט איינשטיין, לארי פייג' וספילברג נחשבים לשקטים כאלו, אבל שינו את עולם התוכן שלהם לנצח. אז נכון, לא כל אחד הוא איינשטיין, ולא כל אדם שקט הוא ג'ובס בפוטנציאל, אבל מצד שני, חבל לפספס דעות חדשות ומגוונות מאלו שלרוב פשוט מעדיפים שלא לבלוט…
3. מה שמביא אותנו לנקודה השלישית: גיוון כחמצן לחדשנות: הופמן מדגיש את החשיבות האדירה שיש לגיוון מחשבתי בתהליך היצירה. גיוון שמגיע מתוך החברה, וכמובן גם מבחוץ הם קריטיים לתהליך. מעבר להוגנות שבבנית צוות הטרוגני מבחינת מגדר, גזע, גילאים ועוד, מדובר בנקודה קריטית שהופמן קורא לה: Vision Advantage: היכולת לראות את מה שהאחרים לא יכולים או לא מצליחים.
צוות הומוגני לעולם לא ישים לב לניואנסים שמאפיינים קבוצות אחרות ולכן קטנים הסיכויים להפיק על בסיסם תובנות, שיכולות לעשות את כל ההבדל מבחינת יתרון עסקי תחרותי וכמובן – חדשנות עם שירותים ומוצרים חדשים.
לסיכום: אין לי ספק שיהיו עוד המון תובנות מעניינות מהספר הזה, ממליץ לכולן.ם לקרוא אותו.