קטגוריות
DATA Storytelling חווית לקוח קמעונאות

קניות באונליין – לא רק נוחות: איך יוצרים חוויית שופינג מרגשת בעידן הדיגיטלי?

למרות העלייה הדרמטית בהיקף הקניות באון ליין, מחקר חדש מראה שכמחצית מהלקוחות מעוניינים בחוויה מרגשת ומעניינת יותר, במקום רק פונקציונליות ונוחות. כיצד אפשר להחזיר את הרגש לקניות הדיגיטליות, ואיך הופכים אוה למרגשת וייחודית בעידן הדיגיטלי?

קניות באינטרנט הן פונקציונליות — אבל האם הן מהנות?

קניות באינטרנט הן ללא ספק חוויה יעילה, אך לעיתים קרות וחסרות רגש. קונים משתוקקים לשמחה שבבלתי צפוי: למסתורין ולגילוי שמגיעים כאשר הם מוצאים משהו שלא ידעו שהם צריכים. קמעונאים חייבים לשאול את עצמם: האם אסטרטגיית הגילוי שלך מספקת את הספונטניות והחיבור הרגשי שיכבשו את לב הקונים?

מעדיפים להאזין לפוסט? קבלו את עיקרי הדברים במיני פודקאסט מבוסס GenAI:


קניות כבר לא נחשבות לאירוע מיוחד כי הן כל כך נפוצות. אנחנו כבר לא "הולכים לקניות" — כי אנחנו תמיד בקניות. הקניות הפכו לחוויה בודדה יותר, מונעת על ידי מסכים.

למעשה, המכירות באינטרנט הגיעו לשיא של 4.14 טריליון דולר ברחבי העולם בשנת 2024. זה בהחלט לא דבר רע.

קניות באינטרנט נועדו להוסיף גיוון, נוחות והמון הזדמנויות למותגים ולצרכנים להתחבר. קמעונאים יכולים להגיע לקהלים בדרכים חדשות ולעצב חוויות שאינן אפשריות בחנויות מסורתיות. אך הקניות באינטרנט עדיין לא מצליחות להעניק את השמחה המסורתית שמורגשת בקניות — וחלק מהסיבה לכך הוא נושא הגילוי.

למרות העליה המתמדת בהיקף הרכישות באון ליין, מחקר חדש של חברת Criteo מגלה כי למרות היתרונות הברורים של הקנייה אונליין, החנויות הפיזיות ממשיכות להחזיק ביתרונות ייחודיים שמושכים אליהן קונים. בואו נצלול עמוק יותר לנתוני המחקר כדי להבין את ההבדלים בין קמעונאות ה-On Line לבין הקמעונאות הפיזית. מה מניע אנשים ומתי?

מדוע צרכנים בוחרים לקנות בחנויות פיזיות?

  • התנסות פיזית במוצרים: 51% מהצרכנים בוחרים בחנויות פיזיות כדי לחוות את המוצרים בעצמם לפני הרכישה – במיוחד בקטגוריות כמו אופנה וטיפוח, שם 40% מעדיפים חוויה פיזית.
  • הימנעות מעלויות משלוח והמתנה: 42% מציינים את הרצון להימנע מהמתנה למשלוחים ומהוצאות נוספות.
  • אווירה וחוויה חושית: 35% נהנים מהאווירה בחנויות, ו-71% מייחסים חשיבות לגירוי חושי ולחוויה כוללת – אלמנטים שקשה לשחזר אונליין.
  • גילוי מוצרים חדשים: 29% מרגישים שבחנויות יש יותר הזדמנויות לגלות מוצרים שלא תכננו לרכוש.
  • החזרת מוצרים נוחה: 28% מדגישים את קלות ההחזרה וההחלפה בחנויות.

ולמה צרכנים בוחרים לקנות אונליין?

  • חיסכון בזמן: 48% מהצרכנים בוחרים באינטרנט כדי לחסוך זמן.
  • השוואת מחירים קלה: 45% נהנים מהיכולת להשוות מחירים במהירות.
  • הימנעות מההמונים: 38% מעדיפים להימנע מהצפיפות של חנויות פיזיות.
  • הנחות טובות יותר: 38% מציינים שההנחות באינטרנט לרוב משתלמות יותר.
  • מגוון רחב יותר: 34% מעריכים את המגוון הרחב של מוצרים ברשת.
  • יעילות ונוחות: 63% מעדיפים אונליין בזכות היעילות, ו-61% בזכות הנוחות

מסקנות עיקריות:

  • הקנייה אונליין מנצחת בנוחות, יעילות ומגוון, אך מתקשה לספק חוויה רגשית, תחושת גילוי והפתעה, ואינטראקציה אנושית שמאפיינות את החנויות הפיזיות.
  • החנויות הפיזיות שומרות על יתרון בחוויה החושית והרגשית, במיוחד בקטגוריות בהן מגע והתנסות חשובים לצרכן.
  • האתגר המרכזי של קמעונאים דיגיטליים הוא להחזיר את תחושת ההפתעה, הגילוי והשמחה לחוויית הקנייה המקוונת, כדי להעמיק את החיבור הרגשי עם הצרכן ולבנות נאמנות לאורך זמן.

המשמעות היא שצרכנים בוחרים את ערוץ הקנייה לפי הצורך: כאשר חשוב להם הנוחות והיעילות – יעדיפו אונליין; כאשר החוויה, ההתנסות והרגש במרכז – יעדיפו חנויות פיזיות. הקמעונאים שידעו לשלב בין העולמות, ולספק חוויית גילוי גם אונליין, ייהנו מהיתרון התחרותי הגדול ביותר.

כשחושבים על זה, תמיד היו שני סוגים של מסחר: שופינג מול קנייה.

שופינג עוסק בחוויה מהנה, בגילוי, בשכנוע, בפיתוי ובהפתעה. זה הביקור בקניון, ברחובות המרכזיים ובחנויות הדגל בערים הגדולות וכו'.

מצד שני, יש את הקנייה, פעולה שבעיקרה השגת מענה לצורך בצורה יעילה, מענה דחוף לצורך פרקטי. המחקר מראה שכ-78% מהקונים חשים שקניות האונליין הן חוויה מציפה ומעיקה! ז״א מעבר ליתרונות של יעילות ונוחות, קמעונאים רבים מפספסים הזדמנויות בגלל חוויה שלילית שהם מנגישים ללקוחות שלהם.

איך עושים את זה? איך שוברים את העומס הזה והופכים את החוויה למהנה מחדש?

בהתבסס על המחקר והנתונים, יש מספר דרכים לחיזוק מרכיב החוויה וההנאה בקניות אונליין:

1. התאמה אישית חכמה ורלוונטית
צרכנים מצפים שחוויית הקנייה תותאם להם אישית – לא רק בהמלצות גנריות, אלא בהתאמה אמיתית להעדפות, להיסטוריית הרכישות ולרגע הנכון במסע הלקוח. 48% מהצרכנים רוצים שמותגים ישתמשו בנתונים שלהם כדי לשפר את החוויה, אך שונאים התאמה אישית שנעשית בצורה לא מדויקת או פולשנית.

2. שילוב תוכן עשיר וחווייתי
הוספת רכיבים כמו וידאו שיווקי אינטראקטיבי, המלצות מותאמות, וסיפורים סביב המוצרים – כל אלה הופכים את המסע הדיגיטלי לפחות טכני ויותר חווייתי. לדוגמה, שילוב וידאו באתרי קמעונאות הגדיל פי 5.6 את שיעור הלקוחות החדשים למותג, והפך את חוויית הקנייה לאינטראקטיבית, מלהיבה ומעוררת השראה.

3. יצירת מסע לקוח אחיד ורב-ערוצי
המעבר בין ערוצים (אתר, אפליקציה, רשתות חברתיות) צריך להיות חלק, רציף ומותאם אישית. קמעונאים שמאחדים את חוויית המדיה והקנייה מצליחים להעמיק את המעורבות ולחזק את תחושת הגילוי וההפתעה.

4. אופטימיזציה מתמדת של הדאטה והפיד
הקפדה על דיוק ועדכניות של נתוני המוצרים, תמונות איכותיות, כותרות מושכות, ותיוגים רלוונטיים – כל אלה משפרים את חוויית הגילוי ומסייעים להציג ללקוח את המוצרים הרלוונטיים ביותר עבורו.

5. שימוש מושכל בבינה מלאכותית
AI מאפשר לזהות דפוסי התנהגות, לחזות צרכים עתידיים ולהציע מוצרים או חוויות רלוונטיות בזמן אמת – לא רק כדי להגדיל מכירות, אלא גם כדי להחזיר את תחושת ההפתעה והגילוי למסחר הדיגיטלי.

6. סיפור מותג וחיבור רגשי
הקנייה אונליין יכולה להפוך מחוויה טכנית לאירוע רגשי באמצעות בניית סיפור מותג, יצירת קמפיינים חווייתיים ושימוש בכלים כמו וידאו, המלצות משתמשים ותוכן אותנטי.

בשורה התחתונה:
קמעונאים דיגיטליים צריכים להפסיק להסתפק ביעילות ובנוחות, ולהשקיע בהפיכת הקנייה לחוויה מהנה, מפתיעה ומותאמת אישית. שילוב טכנולוגיות AI, תוכן עשיר, התאמה רב-ערוצית ואופטימיזציה מתמדת של הדאטה – כל אלה יהפכו את הקנייה הדיגיטלית לחוויה שצרכנים ירצו לחזור אליה שוב ושוב.

למחקר המלא:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

בכל שישי אני משתף במהלכים דיגיטליים חדשים ומעוררי השראה.

רוצה גם לקבל למייל?