שתי ידיעות מהימים האחרונים שעוסקות בעולם ה-GenAI משקפות רגעים מכוננים בתעשיה המתגבשת הזו.

הראשונה, הניו-יורק טיימס אחד מגופי המדיה הוותיקים והיוקרתיים ביותר בעולם, תובע את OpenAI ואת מיקרוסופט בטענה שהן אימנו את ChatGPT על בסיס מאגר עצום של מאמרים ותוכן של ענקית התקשורת, ללא רשות.
הידיעה השניה (עליה שיתפתי כבר בספטמבר): ג'וני אייב, אגדת עיצוב שהוביל את אפל והיה למעשה אחראי לכל המוצרים האייקונים של החברה, מגייס לשירותיו את המעצב הראשי של האייפון (ומוצרים נוספים), שיצטרף לחברת העיצוב של אייב, אותה הקים אחרי שעזב את אפל, כדי להוביל פרויקט עיצוב מוצר עם לא אחר מאשר סם אלטמן, מנכ"ל OpenAI.
למה שתי הידיעות הללו ייחודיות כל כך?
כי בשני המקרים מדובר על רגעים שמעצבים תעשיות. התביעה של הניו-יורק טיימס מזכירה ומחזירה להיסטוריה לתקופה שבה חברות התקליטים תבעו את נאפסטר, אותה חברה/טכנולוגיה בטענה שזו גונבת מהן זכויות (מוסיקה) ומנגישה אותם לקהל הרחב ללא אישור.
מובר פה בקרב עקרוני על מהפיכה טכנולוגית-עסקית-ושל שאלת הזכויות, קרב שסופו יעצב את השוק מחדש.הידיעה השניה: ברגע שענקים כמו אייב והמעצב הראשי של האייפון משלבים כוחות עם מי שנחשב לכוכב הצפון של עולם ה-GenAI במחינת עיצוב מוצר טכנולוגי חדש, יסלול את הדרך למותגים, חברות ולמעשה לתעשיה שלמה שיבואו בעקבותם.
האם מדובר ב-iPhone moment החדש?